Konumuz blog tanıtımı olduğu için blog tanıtımı hakkında bir kaç öneri yazmak istedim. 
Blog yazmak ve tanıtmak açmaktan daha zordur. Teknik olarak blogger bizlere oldukça sade ve anlaşılabilir bir alt yapı sunmaktadır. Blogu ne amaç ile kullanacağımız konusunda tamamen kendi kişisel becerilerimize bırakmıştır. 
Şimdi aşama aşama blog açmak ve tanıtıma bir bakalım; 


1- Blog yazma işini bir şekilde bir yerlerden duydunuz  Size anlatılanlardan bir özellik ilgi alanınıza göre dikkatinizi çekti. "Bu işten para kazanılıyormuş". "Çok seyahat ediyorum acaba bunu birileriyle paylaşsam nasıl olur?" "Teknoloji hakkında süper bilgim var bunu bi şekilde insanlarla paylaşabilirim." evet bu aşamayı sanırım hallettik Blog işini duydunuz yazmayı da istiyordunuz uzman olduğunuz ya da ilgi duyduğunuz bir konuda var yani un tuz şeker yağ vs herşey var neden pasta yapmıyoruz. 

2- Blogunuzu Açtınız teknik sorunlar tamam temanız muhteşem takır takır yazıyorsunuz. bir, üç, beş , yirmi , otuz yazı yazdınız sürekli araştırıyorsunuz yazıyorsunuz bir yandan başka işlerinizde var ama siz bu işten artık zevk almaya başlamışsınız yazmalısınız. 



3 - Ve on an gelir ki sizi ne izleyen var ne okuyan var sanki bir boşluğa yazıyormuş gibi bir anlamda emeklerinizin boşa gittiği hissine kapılırsınız. Telaşlanmayın size karmaşık seo taktikleri vs anlatmayacağım bu konu da bolca kaynak bulabilirsiniz. Şunu kavramanızda yardımcı olmak istiyorum. İnternette sitelere şu şekilde ulaşılır bir site/blog reklamlarla vs kanallarla tanıtılır ve bir marka yaratır ve doğrudan tüketicinin ihtiyacı doğrultusunda direk marka isminden ulaşılır bu olay ciddi maddi kaynak gerektirir.( Örnek HepsiBurada.com - Sahibinden.com vs )Biz blog yazarları olarak ise içerik üreterek markalaşabiliriz. Öncelikle özgün bir içerik yazarak bu içeriği okuyucular aradığı zaman eğer başka bir kaynak yok veya az ise doğrudan bizim yazımız ön plana çıkar ve ismimiz bilinmese bile içeriğimiz çok fazla okunacaktır.Daha sonra yine sık ve özgün içerikler üretmeye devam ettikçe site ya da blogumuz her zaman aranan bir kaynak haline gelip ismimiz duyulacak ve artık isim olarak hitimiz artmış olacaktır. (Bloghocam - Aorhan - eskilerden puccagünlük vs )



Başka bir yöntem ise "okunmak istediğin kadar oku" dur. Yani okunmak istiyorsak bizde çeşitli site ya da bloglarla iletişime geçmeli yazdıkları hakkında yorum yapmalı blogları takip etmeliyiz. Ayrıca konumuz olan tanıtım içinde misafir yazar kabul eden bloglara yazı göndermeli küçük banner yayınlatmalı tanıtım yapan bloglara tanıtım yazımızı göndermeli ve kısacası yazı yazdığımız kadar diğer sitelerle de etkileşim halinde bulunmalı sosyal ağlardan yararlanmalıyız. 

Kısaca blog ve tanıtımı hakkında bilgi vermeye çalıştım.Umarım işinize yarar özellikle yeni başlayacaklar için bir kaç kaynak ve örnek blog linki bırakmak istiyorum. Başarılı bir çok blog var lütfen onlar yanlış anlamasın benim bildiğim ve en çok yararlandıklarım bu bloglar. Ayrıca şunu belirtmekte yarar var ben uzman değilim ancak yıllardır edindiğim bilgilerden yola çıkarak bu yazıyı kendi görüşlerim olarak hazırladım. Sizin görüşlerinizi de almak isterim. 

Bloghocam ( Blog nasıl açılır ve blog hakkında bilmek istediklerinize buradan ulabilirsiniz)
Seo Hocası ( seo hakkında bilmek istedikleriniz)
Blog GökhanTekin (kişisel blog)